Resor med V

Guatemala, Belize, Mexiko

Karibien 2.0

San Pedro, Belize

Längs samma rev, men en halvtimmes båtresa norrut ligger San Pedro, en långsmal ö med ett samhälle som skiljer sig ganska mycket från det avslappnade Caye Caulker. Här är hotellen flottare och större, husen oftast mer gedigna, här finns förutom de ständiga golfbilarna också vanlig biltrafik. Och som varje stad med självaktning så har torget i San Pedro ett ”clock tower”!

Vi bor en bit söder om själva centrum, men vi går eller cyklar för att ta oss till affärer, ATM och annat man behöver. Annars är vi inte så mycket i själva stan, vårt hotell är tillräckligt vad gäller bad, utflykter, restaurang och bar. Faktiskt är restaurangen på Victoria House den bästa vi varit på under hela resan i Centralamerika.  

VÅR CABANA
INUTI CABANAN
EN AV HOTELLETS TRE POOLER
HOTELLETS EGEN STRAND

Men det häftigaste med San Pedro är havet utanför, det är så otroligt klart. Att vara i det är som att simma i ett gigantiskt akvarium. Vi gör en utflykt till revet för att snorkla och häpnar över mångfalden av fiskar och koraller. 

Men den viktigaste anledningen för oss att vara just här är en helt annan. V fyller år, med nolla på slutet, och det ska vi såklart fira! Det blir bubbel och grillad lobster och varsin rom till efterrätt. Hurra!

Det finns en massa liv inte bara i havet, utan även i luften. Här är några fåglar vi spanade in:

Till sist kan vi inte undanhålla den här lockande affischen i ett skyltfönster i San Pedro. Vi var väldigt frestade att delta i tävlingen, särkilt med tanke på tredjepriset.

Nu har vi bara ett stopp kvar på vår ö-hoppning, men för att komma dit måste vi ta en omväg över fastlandet. En ganska lång omväg faktiskt, över en gräns och en 6 timmar lång bussresa. Sen får vi äntligen känna doften av saltvatten igen. Häng med!

Lämna en kommentar

Jag som gör den här resebloggen heter Lars Aldman och jag har tidigare jobbat som journalist mm på SR och SVT. Och "V" som jag reser med är min älskade hustru Veronica, journalist och fotograf.

Vår favoritsysselsättning är att resa runt i världen och se andra kulturer och samhällen. I flera år har vi äventyrat i Asien, Afrika och Latinamerika, och även naturligtvis i Europa. Och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och glädjeämnen, och hoppas att ni vill följa med oss!

PS. På sajten aldmangallery.com hittar ni mina bilder från både när och (mest) fjärran. Djur, natur, samhällen och människor.
Resebloggar finns det gott om men vi har en lite annan tanke med våra berättelser. Vi vill främst beskriva våra upplevelser av udda platser, människorna vi möter och miljöer som är rätt annorlunda mot vad vi möter hemma.

Därför hamnar vi ibland i avlägsna indianbyar i Guatemalas berg eller bland andetroende bybor på en ö i Indonesien. Men också på mer kända platser som Machu Picchu i Peru eller sandstränderna i Goa. Allt sett genom våra ögon och kameror.

Den som vill ha restips får också sitt - varje resmål har en avdelning med sånt vi kan rekommendera. Eller undvika. Vårt fokus är framför allt att sporra er läsare att göra som vi - resa rätt ut i den vida världen.

Jag heter Lars Aldman och har bl a jobbat som journalist mm på SR och SVT.  Och "V" som jag reser med är min älskade hustru Veronica, som också är journalist och fotograf. Vi älskar att resa och uppleva andra kulturer. I flera år har vi rest omkring i världens fyra hörn och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och glädjeämnen på dessa upptäcktsfärder. Hoppas ni vill följa med!

Hej!

Vår senaste resa gick till Albanien där vi under tre veckor upplevde detta okända men så spännande och vackra land. Från de hisnande höga bergen i norr, de gamla städerna och de djupa floddalarna i landets mitt, till de långa stränderna med sitt klara vatten i söder. Klicka på Albanien och läs om landets dramatiska historia och dess vänliga och gästfria invånare.

NYTT!

There's now a new addition to the blog, about our trip to Albania. During three weeks we traveled up and down this unknown but beautiful country. From the high mountains in the north to the ancient towns and the deep valleys inland, to the sandy beaches and the clear green water in the south. Click on Albania in the map and read about its dramatic history and kind and hospitable people.

NEW!
I'm Lars Aldman from Sweden. I worked for many years at the Swedish National TV and Radio, but now my main interest is traveling around the world with "V", my lovely wife Veronica, who is a freelance journalist and photographer.
For the last ten years we have traveled through Asia, Africa, Latin America, and Europe. We love to experience different cultures and societies and we hope you'll join us!