Resor med V

Guatemala, Belize, Mexiko

Karibien 2.0

San Pedro, Belize

Längs samma rev, men en halvtimmes båtresa norrut ligger San Pedro, en långsmal ö med ett samhälle som skiljer sig ganska mycket från det avslappnade Caye Caulker. Här är hotellen flottare och större, husen oftast mer gedigna, här finns förutom de ständiga golfbilarna också vanlig biltrafik. Och som varje stad med självaktning så har torget i San Pedro ett ”clock tower”!

Vi bor en bit söder om själva centrum, men vi går eller cyklar för att ta oss till affärer, ATM och annat man behöver. Annars är vi inte så mycket i själva stan, vårt hotell är tillräckligt vad gäller bad, utflykter, restaurang och bar. Faktiskt är restaurangen på Victoria House den bästa vi varit på under hela resan i Centralamerika.  

VÅR CABANA
INUTI CABANAN
EN AV HOTELLETS TRE POOLER
HOTELLETS EGEN STRAND

Men det häftigaste med San Pedro är havet utanför, det är så otroligt klart. Att vara i det är som att simma i ett gigantiskt akvarium. Vi gör en utflykt till revet för att snorkla och häpnar över mångfalden av fiskar och koraller. 

Men den viktigaste anledningen för oss att vara just här är en helt annan. V fyller år, med nolla på slutet, och det ska vi såklart fira! Det blir bubbel och grillad lobster och varsin rom till efterrätt. Hurra!

Det finns en massa liv inte bara i havet, utan även i luften. Här är några fåglar vi spanade in:

Till sist kan vi inte undanhålla den här lockande affischen i ett skyltfönster i San Pedro. Vi var väldigt frestade att delta i tävlingen, särkilt med tanke på tredjepriset.

Nu har vi bara ett stopp kvar på vår ö-hoppning, men för att komma dit måste vi ta en omväg över fastlandet. En ganska lång omväg faktiskt, över en gräns och en 6 timmar lång bussresa. Sen får vi äntligen känna doften av saltvatten igen. Häng med!

Lämna en kommentar