Resor med V

Guatemala & Belize

tillbaka

Karibien 2.0

San Pedro, Belize

Längs samma rev, men en halvtimmes båtresa norrut ligger San Pedro, en långsmal ö med ett samhälle som skiljer sig ganska mycket från det avslappnade Caye Caulker. Här är hotellen flottare och större, husen oftast mer gedigna, här finns förutom de ständiga golfbilarna också vanlig biltrafik. Och som varje stad med självaktning så har torget i San Pedro ett ”clock tower”!

Vi bor en bit söder om själva centrum, men vi går eller cyklar för att ta oss till affärer, ATM och annat man behöver. Annars är vi inte så mycket i själva stan, vårt hotell är tillräckligt vad gäller bad, utflykter, restaurang och bar. Faktiskt är restaurangen på Victoria House den bästa vi varit på under hela resan i Centralamerika.  

VÅR CABANA
INUTI CABANAN
EN AV HOTELLETS TRE POOLER
HOTELLETS EGEN STRAND

Men det häftigaste med San Pedro är havet utanför, det är så otroligt klart. Att vara i det är som att simma i ett gigantiskt akvarium. Vi gör en utflykt till revet för att snorkla och häpnar över mångfalden av fiskar och koraller. 

Men den viktigaste anledningen för oss att vara just här är en helt annan. V fyller år, med nolla på slutet, och det ska vi såklart fira! Det blir bubbel och grillad lobster och varsin rom till efterrätt. Hurra!

Det finns en massa liv inte bara i havet, utan även i luften. Här är några fåglar vi spanade in:

Nu har vi bara ett stopp kvar på vår ö-hoppning, men för att komma dit måste vi ta en omväg över fastlandet. En ganska lång omväg faktiskt, över en gräns och en 6 timmar lång bussresa. Sen får vi äntligen känna doften av saltvatten igen. Häng med!

Resebloggar finns det gott om men vi har en lite annan tanke med våra berättelser. Vi vill främst beskriva våra upplevelser av udda platser, människorna vi möter och miljöer som är rätt annorlunda mot vad vi möter hemma.

Därför hamnar vi ibland i avlägsna indianbyar i Guatemalas berg eller bland andetroende bybor på en ö i Indonesien. Men också på mer kända platser som Machu Picchu i Peru eller sandstränderna i Goa. Allt sett genom våra ögon och kameror.

Den som vill ha restips får också sitt - varje resmål har en avdelning med sånt vi kan rekommendera. Eller undvika. Vårt fokus är framför allt att sporra er läsare att göra som vi - resa rätt ut i den vida världen.