Resor med V

- över hela världen

NYTT!  Tre Städer – Bryssel, Liège och Luxemburg, längs samma tåglinje 

I Europeiska Unionens hjärta, med historiens vingslag som fortfarande fläktar i nutiden. Gamla ärevördiga städer,  var och en med sin personlighet. Vackra hus och god mat! . . .Läs mer!

NYTT! Namibia – Afrikas magiska ökenland

Fler och fler upptäcker Namibia, det spännande ökenlandet i södra Afrika. Den fantastiska och skiftande naturen är en anledning till de ökande turistströmmarna, djurlivet en annan . . .Läs mer!

Kapstaden Sydafrikas blomstrande pärla

Kontrasten kunde inte vara större när vi kommer till Sydafrika efter våra veckor iNamibia. Här är det odlingarochträddungar så långt ögat kan se. Och staden myllrar av liv . . .Läs mer!

Estland – Följ med till Kihnu, kvinnornas skärgårdsö

 En timmes bilfärd västerut från Pärnu och en lika lång tid med färja rätt ut i Östersjön, där ligger en jungfrulig liten ö kallad Kihnu. Den kallas för ”de starka kvinnornas ö” ibland rentav för Europas sista matriarkat . . . Läs mer!

Hit har våra resor gått. Klicka på kartan:

Du hittar alla våra resor i MENU-knappen här ovanför.

Du hittar alla våra resor i kartan eller under
”resmål” och ”teman” i MENY-raden här ovanför.

Hej!

Jag som gör den här bloggen heter Lars Aldman. En gång i tiden på SVT och Sveriges Radio, men numera en resglad pensionär som tillsammans med min älskade fru V besöker länder jorden runt. Ofta sådana som kanske ses som lite udda resmål. Jag hoppas att våra reseberättelser ska inspirera dig att själv utforska världen, dess folk och miljöer. Jag hoppas vi ses därute!

Kommentarer vi fått:

”Mycket men intressant!”

Vad ni är duktiga på att både skriva o fotografera. Har just nu varit med er i Sri Lanka. Vilken upplevelse! Tack för denna resa!”

”Tack för en fin skildring och lycka till!”

”Det jag tycker om mest med era reseskildringar är att ni ser helheten och beskriver även den hårda och fula sanningen t ex om slaveriet och kåkstäderna. Fantastiskt vackra bilder!”

Resebloggar finns det gott om men vi har en lite annan tanke med våra berättelser. Vi vill främst beskriva våra upplevelser av udda platser, människorna vi möter och miljöer som är rätt annorlunda mot vad vi möter hemma.

Därför hamnar vi ibland i avlägsna indianbyar i Guatemalas berg eller bland andetroende bybor på en ö i Indonesien. Men också på mer kända platser som Machu Picchu i Peru eller sandstränderna i Goa. Allt sett genom våra ögon och kameror.

Den som vill ha restips får också sitt - varje resmål har en avdelning med sånt vi kan rekommendera. Eller undvika. Vårt fokus är framför allt att sporra er läsare att göra som vi - resa rätt ut i den vida världen.