Resor med V

Tanzania

tillbaka

Ju tidigare desto vackrare katter

Safari del 3, Serengeti del 2

Vi sover tyvärr ganska dåligt i tältet i Kati Kati Camp. Anledningen och resultatet ser ni i klippet här:

Nästa morgon går vi upp före gryningen för att kunna vara ute på slätten i soluppgången. Den är makalöst vacker och inte blir den sämre av tre luftballonger som svävar i de första röda morgonstrålarna. Vi möter också några trötta hyenor på väg hem och ser en afrikansk stridsörn – Afrikas största örn.

Några färggranna individer av Fischers dvärgpapegoja sitter på parad i toppen av en buske. Deras svenska namn är rejält mycket tråkigare än det engelska; Fischer’s lovebird.

Plötsligt tvärbromsar Daniel. När vi tittar ut på vår högra sida ser vi att det sitter en gepardhona i det höga gräset. Hon förstår inte vad bilen är för något och verkar inte vara det minsta störd av oss, där hon sitter bara två meter bort. Hon är fantastiskt vacker.

Och en liten stund senare är det dags för en ny inbromsning. Nu är det en gammal lejonhanne som ligger och tar igen sig vid en liten å. Det är ett obeskrivligt mäktigt möte med denna Serengetis kung, stämningen är nästan religiös. Vi säger inget, bara fotar som galningar. Efter ett tag reser han sig, går makligt över vägen och bort till ett litet träd för att söka skugga.

Vi stannar även vid en vägkant där en hel lejonfamilj lagt sig för att vila middag. Och där är vi inte ensamma, många safarifordon har samlats där. Lejonen bryr sig inte ett dugg utan somnar helt sonika mitt framför våra ögon. En halvvuxen hanne gör precis som katten hemma – lägger sig på rygg med magen i vädret!

Resebloggar finns det gott om men vi har en lite annan tanke med våra berättelser. Vi vill främst beskriva våra upplevelser av udda platser, människorna vi möter och miljöer som är rätt annorlunda mot vad vi möter hemma.

Därför hamnar vi ibland i avlägsna indianbyar i Guatemalas berg eller bland andetroende bybor på en ö i Indonesien. Men också på mer kända platser som Machu Picchu i Peru eller sandstränderna i Goa. Allt sett genom våra ögon och kameror.

Den som vill ha restips får också sitt - varje resmål har en avdelning med sånt vi kan rekommendera. Eller undvika. Vårt fokus är framför allt att sporra er läsare att göra som vi - resa rätt ut i den vida världen.