Resor med V

Brügge

Mat och dryck. Och choklad.

Brügge del 2

Kyrkan Onze Lieve Vrouw är absolut värd ett besök, inte minst för Michelangelos skulptur Madonnan och barnet, men även för andra konstverk i klassisk flamländsk stil och ett par kungliga gravar.

Brügges centrum är så litet att man lätt promenerar till de flesta sevärdheter. Men en extra dimension av upplevelse får man av en tur på stadens kanaler. Turbåtar avgår från många platser och man får verkligen en känsla av vattnets stora betydelse för Brügge, först genom att skapa förutsättningar för stadens rikedom och senare dess unika atmosfär.

Restauranger finns det som sagt gott om här och ett par av dem har en eller flera Michelinstjärnor. Vi satsade på Den Gouden Harynck, en liten intim restaurant med fantastiskt god mat och perfekt servering. Du kan läsa mer om vårt besök här (en bit ner på sidan).

Förutom barer och restauranger i nästan varje kvarter har Brügge rejält många affärer som säljer choklad i alla upptänkliga färger och former. Bland annat hittade vi en som satsade på ett rätt spektakulärt sortiment.

Som sagt, att bara flanera i och runt centrum är en upplevelse för alla sinnen. Här är några sköna miljöer vi fick oss till livs:

På väg hem från Brügge stannade vi också till i Gent, en liksom uppförstorad och modernare variant av samma typ av stad. De gamla husen är likadana fast betydligt större och kanalerna är bredare, och här finns ett riktigt gammalt medeltida slott. Men den småputtriga charmen finns där ju inte på samma sätt som ”In Bruges”!

Lämna en kommentar