Resor med V

Tanzania, Zanzibar & Pemba

På kryss på den oändliga slätten

Safari del 2, Serengeti del 1

Dagen därpå bär det av mot den kända nationalparken Serengeti vars namn betyder ”oändlig slätt” på masajernas språk. Ett otroligt platt landskap som kryllar av vilda djur. Lejon, gepard, elefant, giraff, flodhäst, antiloper av många slag, babianer och massor av vackra fåglar. 

Ett av de mest speciella ställen Daniel tar oss till är ”the Hippo Pool”, en ganska liten och lerig damm där kanske hundra flodhästar vältrar sig, sover, grymtar, bits, och viftar bort flugor. Om någon som uppfattas som ovälkommen närmar sig blir hela gruppen nervös och det blir ett väldigt liv och väsen när alla ska vända sig och resa sig.

Sent på eftermiddagen kör vi in i Kati Kati Camp där vi ska sova två nätter. Den består av ett tiotal stora tält inredda med säng och sängbord, skrivbord och stolar och ett fullt utrustat badrum med dusch. För att få varmvatten ropar man ”hot water please!” och någon osynlig person hänger upp en säck med varmvatten på en ställning och kopplar på den på duschvattnet. Det funkar helt ok.

Det finns även ett riktigt stort tält som innehåller kök och servering. Alla äter samtidigt medan mörkret faller snabbt, sen tänds en eld utanför och man kan sitta runt den och pokulera över en öl eller en kopp te.

När man vill gå tillbaka till ”sitt” tält måste man ha guide med sig. Varför förstår man när man riktar ficklampan ut i mörkret runt campen. Då dyker ofta ett antal röda ögonpar upp och reflekterar ljuset. Hyenor som står och bevakar oss.

Lämna en kommentar