Resor med V

Tanzania, Zanzibar & Pemba

På kryss på den oändliga slätten

Safari del 2, Serengeti del 1

Dagen därpå bär det av mot den kända nationalparken Serengeti vars namn betyder “oändlig slätt” på masajernas språk. Ett otroligt platt landskap som kryllar av vilda djur. Lejon, gepard, elefant, giraff, flodhäst, antiloper av många slag, babianer och massor av vackra fåglar. 

Ett av de mest speciella ställen Daniel tar oss till är ”the Hippo Pool”, en ganska liten och lerig damm där kanske hundra flodhästar vältrar sig, sover, grymtar, bits, och viftar bort flugor. Om någon som uppfattas som ovälkommen närmar sig blir hela gruppen nervös och det blir ett väldigt liv och väsen när alla ska vända sig och resa sig.

Sent på eftermiddagen kör vi in i Kati Kati Camp där vi ska sova två nätter. Den består av ett tiotal stora tält inredda med säng och sängbord, skrivbord och stolar och ett fullt utrustat badrum med dusch. För att få varmvatten ropar man “hot water please!” och någon osynlig person hänger upp en säck med varmvatten på en ställning och kopplar på den på duschvattnet. Det funkar helt ok.

Det finns även ett riktigt stort tält som innehåller kök och servering. Alla äter samtidigt medan mörkret faller snabbt, sen tänds en eld utanför och man kan sitta runt den och pokulera över en öl eller en kopp te.

När man vill gå tillbaka till ”sitt” tält måste man ha guide med sig. Varför förstår man när man riktar ficklampan ut i mörkret runt campen. Då dyker ofta ett antal röda ögonpar upp och reflekterar ljuset. Hyenor som står och bevakar oss.

Vår senaste resa gick till Albanien där vi under tre veckor fick uppleva detta okända men så spännande och vackra land. Från de hisnande höga bergen i norr, de gamla städerna och de djupa floddalarna i landets mitt, till de långa stränderna med sitt klara vatten i söder. Klicka på Albanien och läs om landets dramatiska historia och dess vänliga och gästfria invånare.

NYTT!

Lämna en kommentar

Jag som gör den här resebloggen heter Lars Aldman och jag har tidigare jobbat som journalist mm på SR och SVT. Och "V" som jag reser med är min älskade hustru Veronica, journalist och fotograf.

Vår favoritsysselsättning är att resa runt i världen och se andra kulturer och samhällen. I flera år har vi äventyrat i Asien, Afrika och Latinamerika, och även naturligtvis i Europa. Och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och glädjeämnen, och hoppas att ni vill följa med oss!

PS. På sajten aldmangallery.com hittar ni mina bilder från både när och (mest) fjärran. Djur, natur, samhällen och människor.
Resebloggar finns det gott om men vi har en lite annan tanke med våra berättelser. Vi vill främst beskriva våra upplevelser av udda platser, människorna vi möter och miljöer som är rätt annorlunda mot vad vi möter hemma.

Därför hamnar vi ibland i avlägsna indianbyar i Guatemalas berg eller bland andetroende bybor på en ö i Indonesien. Men också på mer kända platser som Machu Picchu i Peru eller sandstränderna i Goa. Allt sett genom våra ögon och kameror.

Den som vill ha restips får också sitt - varje resmål har en avdelning med sånt vi kan rekommendera. Eller undvika. Vårt fokus är framför allt att sporra er läsare att göra som vi - resa rätt ut i den vida världen.