Resor med V

Äventyr

Alla våra resor är äventyr i sig, men vissa händelser är mer äventyrliga än andra. Sådana beskriver vi här, och vi börjar med en film.

1. Luftballong över Skåne

2. Zipline på Kuba

Las Terrazas ligger ungefär halvvägs mellan Havanna och Viñales. Det är en härligt grön ekoby byggd på en tidigare kaffeplantage. Dess största turistattraktion är nog den 1,6 km långa zipline som svischar oss genom prunkande djungel, ovanför gröna trädkronor och till slut tvärs över en liten sjö som speglar himlen mitt i samhället.

För er som kanske undrar – en zipline är en slags enkel linbana där man sitter i en enkel sits som hänger i hjul som löper på en vajer spänd mellan plattformar. Varje startplattform ligger högre än slutplattformen, och det kan gå rejält snabbt nedför. Den här ziplinen bestod av fem sådana avsnitt. Det är inte särskilt svårt att lära sig hur man kan bromsa och hur man placerar kroppen i sitsen. Det är bara att  ge sig iväg.

Vi hade aldrig testat zipline tidigare men det blev en otroligt härlig upplevelse, att flyga fram över och genom djungeln och över sjön. Just den yviga grönskan i Las Terrazas var ett rejält plus i kanten, och något vi starkt rekommenderar resande som befinner sig i till exempel Havanna eller Viñales.

Läs mer om vår resa genom Kuba här.

3. Snorkling i tropiska hav

Vi snorklar gärna och ofta om vi får möjlighet. Och det har vi fått i några av världens klaraste och artrikaste hav. Här är några exempel, men det finns fler som vi tyvärr inte kunnat filma för att vi då inte haft någon undervattenskamera.

Kring reven utanför centralamerikanska Belizes kust finns det klaraste vatten vi nånsin snorklat i. Här var vi i länge och såg mängder av hajar, rockor och andra mer eller mindre märkliga fiskar. 

Läs mer om vår resa i Centralamerika (Guatemala & Belize) här.

Till den Indonesiska ön Flores västra ände kommer dykare från hela världen för att se det  marina  djurlivet. Vi  nöjde oss med snorkling och blev attackerade av ilskna revirhävdande tryckarfiskar!

Läs mer om vår resa i Indonesien här.

Lämna en kommentar