Resor med V

-jorden runt!

Jag heter Lars Aldman och har jobbat länge på SR/SVT.  Det här är min blogg om mina äventyr med ”V”, min kära hustru. Vi älskar att resa och uppleva andra kulturer. Hoppas ni vill följa med oss!

NYTT: Våra bästa ”smultronställen”. Sköna get-awayer från norr till söder!

I ”teman” finns nu en ny sida med tips på våra bästa svenska ”smultronställen”. Sköna get-awayer från norr till söder!

Vår senaste resa gick till Baltikum, länder som ligger nära oss men som ganska få av oss har besökt. Så följ med på en resa till de medeltida städerna och de gamla borgarna. Vi undersöker också Europas sista matriarkat, en ö där starka kvinnor värnar traditionerna.

NYTT!STÄNG

Jag heter Lars Aldman och har bl a jobbat som journalist mm på SR och SVT.  Och ”V” som jag reser med är min älskade hustru Veronica, som också är journalist och fotograf. Vi älskar att resa och uppleva andra kulturer. I flera år har vi rest omkring i världens fyra hörn och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och glädjeämnen på dessa upptäcktsfärder. Hoppas ni vill följa med!

Hej!STÄNG

© rönnlundMedia 2021

Resebloggar finns det gott om men vi har en lite annan tanke med våra berättelser. Vi vill främst beskriva våra upplevelser av udda platser, människorna vi möter och miljöer som är rätt annorlunda mot vad vi möter hemma.

Därför hamnar vi ibland i avlägsna indianbyar i Guatemalas berg eller bland andetroende bybor på en ö i Indonesien. Men också på mer kända platser som Machu Picchu i Peru eller sandstränderna i Goa. Allt sett genom våra ögon och kameror.

Den som vill ha restips får också sitt - varje resmål har en avdelning med sånt vi kan rekommendera. Eller undvika. Vårt fokus är framför allt att sporra er läsare att göra som vi - resa rätt ut i den vida världen.